Hvem fanden er Hornsleth?

Christian Alsted


Ja, hvem fanden "Hornsleth", ham der brander sine værker ved at sætte sin underskrift i negativ i sort ramme i det gyldne snit, så betragteren ikke KAN undgå at lægge mærke til navnet. IGEN OG IGEN.

"Armton – igen", var der et slogan der hed, som signalerede styrke, stabilitet og loyalitet, for ellers ville man jo ikke vælge Armton - igen.

Så nu venter vi bare på at næste ombæring.

Hvem fanden ER "Hornsleth" – jo, er det ikke ham der pubertetsagtigt skriger og skriver fuck og på graffitivis kommenterer den politiske scene, USA, imperialismen den kommercielle skønhedsdyrkelse, fotomodellerne, som feministerne også hader.

Nu er det ikke længere Vietnamkrigen, men den går nok alligevel, imperialismekritikken, kritikken af royalismen, kongehuset, kort sagt "ESTABLISHMENT" – som jo er udslidte travere, godt gammelt arvegods på den kritiske venstrefløjs inventarliste. Helt tilbage fra krønikesamfundets tid.

Hvad skal al den gang etablishment FLOSKOLOGI gøre godt for? Det er RØV KEDELIGT og kan kun få den op at stå på en andenrangs gymnasielærer fra en middelstor provinsby… men det er jo også et publikum, endda et ret stort et.

Hvem fanden er han ham "Hornsleth" - EGENTLIG.

Hele Danmark, drejer sig om branding og selviscenesættelse. Så hvorfor ikke UDNYTTE noget af det, som alle de andre markedsførere også UDNYTTER – men som kunstnerne ikke tør røre ved – VANEMÆSSIGT.

Som modsats til den GAAAABENDE velfærdstrivialitet, der har sendt de salonfæhige kunstnere hen på den klynkende bistandshjælps bænkevarmersæde, i impotent afhængighed af det statslige mæcen- og vendettavælde – ER HORNSLETH SPÆNDENDE.

Frihed og trods over selvfed MADRO fra støttekronerne.

Den mere kendte afsender fremtræder mere troværdig og dermed mere værdifuld end den mindre kendte. Ved at INSISTERE på sit navn og brand - ved at selviscenesætte kendskabet til sig selv bliver "Hornsleth" simpelthen – VÆSENTLIG. En kendt kommunikationseffekt fra den cognitive psykologis teoribog. Banal for reklamemanden – tabu for de frelste.

Men hvem er det der er korrumperet?

"Kilroy was here" – HORNSLETH IS HERE


Christian Alsted, CEO of Alsted Research A/S, Copenhagen, 2005


This text was published the first time in the book Fuck You Art Lovers Forever,
Kristian von Hornsleth, Futilistic Publishing, Copenhagen 2005.

You can buy the book on www.hornsleth.com