Lars Kræmmer


Efter at have delt værksted i et par år er min vinkel på Hornsleth nødvendigvis personlig. Jeg ser kunstneren i arbejde og følger værkernes tilblivelse på nært hold. Jeg oplever manden bag Hornsleth og forstår den røde tråd i forholdet mellem privat og professionel.

Når jeg betragter Hornsleth som kunstner ser jeg en troldmand i funktion. Konceptet alene bærer ikke magien. Det er selve objektiviseringen samt formidlingen af de originale værker, som puster liv i tanken og forvandler budskabet til kød og blod. Hornsleth har solgt sin sjæl ved at koncentrere al hensigt og mening i sit navn som brand. Navn og person erstattes af logo og kunstner. Bag den professionelle tornado gemmer sig et rigtigt menneske, en udenforstående som betragter skabelsesprocessen på lige fod med andre kunstelskere, og med samme undren og fryd. Hornsleth er et legebarn. Hornsleth brand er troldmandens tryllestav. Alt det berører forvandles til budskab. Meningen er ikke entydig men underforstået. Man ved ikke præcist hvad Hornsleth betyder, men man føler sig tryg ved situationen. Hornsleth formodes den gode fe, ikke den onde dæmon. Det på trods af værkernes ofte groteske udtryk.

Det er sjældent at se en kunstner så ihærdig. I to år er det ikke lykkes at gennemføre en samtale uden at hans mobil ringer. Hornsleth har åbnet alle kanaler, og arbejder med mennesker, maskiner og malerier en og samme ånd. Hornsleth værkstedet er en scene, hvor arbejdet udføres som en evig performans. Tanker, telefonsamtaler og tegninger hvirvler op i skøn forening. Slutproduktet er en inkartion af intens tilstedeværelse og fyldt med krudt. Hornsleth spilder ingen tid, han er hyper produktiv og elsker fart. Set fra min stol i den anden side af lokalet ligner det Rock 'n Roll når det er bedst!


Lars Kræmmer, CEO, Bank of International Art Money, www.art-money.org, 2005


This text was published the first time in the book Fuck You Art Lovers Forever,
Kristian von Hornsleth, Futilistic Publishing, Copenhagen 2005.

You can buy the book on www.hornsleth.com